KIRK, SØVIND MEJERI

 

Søvind Mejeri blev etableret i 1884. Det var det 10. mejeri i rækken af andelsmejerier, der blev bygget i slutningen af 18 hundredtallet (1882). Hovedparten af mejerierne fra den tid fremstillede kun smør, først og fremmest til det engelske marked. Søvind Mejeri skilte sig hurtigt ud fra mængden ved ikke alene at fremstille smør, men også konsummælk og ost.

Mejeriet blev købt af Plumose (ØK) i 1974 og blev drevet udelukkende med osteproduktion frem til 1979, hvor det lukkede.

 

I 1996 blev der atter indrettet mejeri på initiativ fra Mogens Kirk, der i dag er leder af mejeriet. Mejeriet ejes i fællesskab af Solhvervsfonden, Frydenholm Holding ApS og Mogens Kirk, og danner nu rammen om håndværksfremstillede økologiske ostespecialiter.

Mejeriet har 11 dygtige og engagerede ansatte. En væsentlig del er personalet er mejeriuddannet, for at sikre den høje grad af faglighed og ekspertise. Mejeriets produkter sælges i Danmark gennem førende supermarkeder, f.eks. Irma, Føtex, Kvickly, ISO, Superbrugsen, Bilka og Løvbjerg.

 

Mange af landets helsekostbutikker fører en del af sortimentet, og mange gourmetrestauranter og caféer anvender vores oste. Ca 40 % af produktionen eksporteres til USA, Frankrig, Tyskland, England, Sverige og Holland.

Kirk, Søvind Mejeri ligger i Søvind midt i det naturskønne landskab på nordsiden af Horsens Fjord, og på vejen mellem Horsens og Odder.

 

 

 

 

KIRK,SØVIND MEJERI

Haldrupvej 2, Søvind
8700  Horsens

 

Tlf: +45 76 69 10 00

www.kirk.eu