ØL, OST & CHOKOLADE

 

Lektørudtalelse:

 

Øl, ost & chokoladefoto: Anders Kavin ; tekst: Malis Ravn ; oversættelse: Malene Aaris & Karin Coles. – (Ørbæk Bryggeri – Kirk, Søvind Mejeri, Mølle Skovly). – 131 sider. – DK 64.1

 

En anderledes kogebog, hvor ejerne fra Ørbæk Bryggeri, Søvind Mejeri og Woodshade Organic efter to dage sammen på Skovgård Gods traktørsted, er gået sammen for at kreere denne kogebog, som selvfølgelig indeholder en del opskrifter hvor øllet flyder, fx cremet jordskokkesuppe med weissbier, en del retter med masser af forskellige oste, fx quiche med hellefisk og gedefriskost og så et indbydende afsnit med chokolade i alle afskygninger, prøv for eksempel chili med chokolade. Alle opskrifter bygger på økologiske principper og er enkle, letlæselige og lette at udføre. Bogen er smuk, fint designet, appetitlig og lige til at gå til. Tekster og opskrifter fremstår på dansk og engelsk, og indimellem afsnittene udtaler mere eller mindre kendte personer sig om deres forhold til det økologiske køkken og kokkekunsten i almindelighed. Flot, inspirerende kogebog, hvor fantasien er sluppet løs, uden at det går ud over sagligheden.                                                                                            Karsten Just