ØRBÆK BRYGGERI 

 

Ørbæk bryggeri blev grundlagt i 1906 af familien Madsen i Ørbæk, i hvis ejerskab det var i tre generationer. I slutningen af 70'erne solgte familien Madsen Ørbæk Bryggeri. I årene indtil 1994 havde bryggeriet skiftende ejere på grund af den stigende konkurrence på øl og sodavand fra større bryggerier og i starten af 90'erne blev den seneste ejer nødt til at lukke. Niels og Nicolai Rømer overtog Ørbæk Bryggeriet i 1996. Ørbæk Bryggeriet startede med at producere økologiske sodavand og juice under navnet NaturFrisk i 1997.

 

Ørbæk Bryggeriet er delvist holdt intakt i smukke og gamle bygninger. Brygudstyr og malteri står uberørt af respekt for bryggeriets historie og tradition. Efter renovering af maskinpark og bygninger genoptog Niels og Nicolaj Rømer ølproduktionen i 2001– en økologisk ølproduktion. Ørbæks første bryg var på gaden i 2002. (Brown Ale, der vandt guldmedalje samme år). Senest er produktsortimentet udvidet til også at omfatte en ciderproduktion.

 

 

Ørbæk Bryggeris økologiske tankegang hænger tæt sammen med ønsket om gode smagsoplevelser. Ved at anvende udsøgte økologiske råvarer i en økologisk brygningsproces, bevares de forskellige råvarers egenskaber bedst – og på den måde opnås øllens unikke smag.

 

Ørbæk Bryggeris øl sortiment er delt op i almindelige øl, sæson øl, special øl og nye øl. Her er alt fra Classic til Halloween-Ale og Wedding Beer til WeissBier Hyldeblomst. Ørbæk er for nylig kommet på COOP's hylder, hvor et større udvalg kan findes i butikkerne. Special øllene findes stadig rundt omkring på cafeer og hos vinforhandlere.

 

 

100 års jubilæum

Ørbæk Bryggeri har i anledning af bryggeriets 100 års fødselsdag fremstillet en Barley Wine med specielt udvalgt malt og typer af humle. Bryggen er på hele 12% alc. vol. – det er den stærkeste bryg, der nogensinde er fremstillet på Ørbæk bryggeri. Barley Wine er en god gemmeøl, og den vil med tiden yderligere udvikle frugtnoter og smag hen i retning af madeira (sherry og portvin). Måske har netop denne egenskab ved øllet været medvirkende til den anden del af navnet – Wine? Nyd Barley Wine i små mundfulde – helst i cognacglas – og drik den, som var det en fin whisky, cognac eller sherry.

 

 

Ørbæk Bryggeri
Assensvej 38
5853 Ørbæk

 

Tlf. +45 65 33 21 11

www.oerbaek-bryggeri.nu